
Ingrediënten
- 4 avocado’s
- 2 eetlepels Pico de Gallo
- Sap van een halve limoen
- 2 gesneden jalapeño’s OF 2 eetlepels gesneden rode pepers OF 1 eetlepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- 4 theelepels olijfolie
- 1 1/2 theelepel gesneden knoflook
- 1/2 theelepel zwarte peper, gemalen
- 1 gehakte jalapeño OF 2 gehakte serranopepers OF 2 eetlepels gehakte of andere chilipepers (aanpassen voor pittigheid)
Bereiding
- Verwijder de avocadopitten.
- Snijd de avocado aan de binnenkant in zonder de schil te beschadigen.
- Lepel één avocado uit met een grote lepel en plaats het vruchtvlees in een kom.
- Voeg het limoensap toe en roer het geheel om de avocado’s evenredig te bedekken.
- Voeg Pico de Gallo, knoflook, olie, jalapeño, zout, rode peper en zwarte peper al roerend toe, terwijl je de avocadostukjes plet tot er een mengsel ontstaat.
- Verwijder vervolgens het vruchtvlees uit de andere avocado’s en voeg voorzichtig de grotere stukken toe.
- De guacamole heeft de juiste textuur wanneer er meer grote stukken dan gestampte delen overblijven.
- Garneer met een snufje koriander.
Voor dit recept is gebruikgemaakt van het Wikibooks-artikel ‘Cookbook:Guacamole‘, dat is uitgebracht onder de Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.