
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 kopje ui, fijngehakt
- 3 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel kerrie
- 1/4 theelepel komijn
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 kopje geschilde zoete aardappel, in blokjes gesneden
- 1/4 theelepel zout
- 2 blikjes kippen- of groentebouillon zonder vet en met een laag zoutgehalte van 400 ml
- 1 blikje pompoen van 450 ml
- 1 kopje halfvolle melk
- 1 eetlepel verse limoensap
Bereiding
- Smelt de boter in een braadpan of een grote steelpan op een middelhoog vuur. Laat de ui 3-4 minuten bakken en voeg vervolgens bloem, kerrie, komijn en nootmuskaat toe en laat het geheel 1 minuut op het vuur staan.
- Voeg zoete aardappel, zout, kippenbouillon en pompoen toe en laat het geheel koken. Zet het vuur op een middelhoge stand en laat het geheel, deels bedekt, ongeveer 20-25 minuten sudderen of tot de zoete aardappels gekookt en zacht zijn. Neem de pan van het vuur en laat deze 10 minuten afkoelen.
- Plaats de helft van het pompoenmengsel in een blender en gebruik deze tot er een vloeiend mengsel ontstaat. Giet de soep terug in de pan met behulp van een zeef. Herhaal dit voor de rest van de soep.
- Zet het vuur op de middelste stand en roer vervolgens melk door het geheel. Laat het 5 minuten koken of totdat de soep voldoende verwarmd is.
- Zet het fornuis uit en voeg limoensap toe.
Voor dit recept is gebruikgemaakt van het Wikibooks-artikel ‘Cookbook:Spiced Pumpkin Soup‘, dat is uitgebracht onder de Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0.